Nieuws

8 oktober 2023

Capella Nicolai o.l.v. Giles BrightwellOrganist: Jos MatersLiturg: ds. Margreet Klokke Zodra bekend zal nadere informatie[...]

10 september 2023

Op zondag 10 september 2023 om 17:00 uur vindt in de Hooglandse Kerk de zesde[...]

20 augustus 2023

The Willis Chorale o.l.v. Huw Williams Organist: Martyn Noble Liturg: ds. Margreet Klokke Op zondag[...]

Choral Evensong in de Hooglandse Kerk

Wat is een evensong?

Een evensong is een avondgebed in de Anglicaanse Kerk. Het wordt meestal aan het eind van de werkdag gehouden om 17.00 uur. In veel kathedralen in de grote steden vindt dit dagelijks plaats, al of niet met ‘publiek’. Het is een gebed voor de koren zelf. Dat zie je ook aan de opstelling van de koorleden, dicht bij elkaar. Gasten zijn altijd welkom om te luisteren en mee te bidden. Door de eeuwen heen is er een rijke muziekcultuur ontstaan in de evensongs. Met altijd dezelfde gebeden en voorgeschreven teksten zit de spanning in de muzikale variatie. Componisten uit alle eeuwen hebben de teksten van prachtige muziek voorzien. De aanwezigen kunnen meezingen met de hymns. Er zijn gesproken lezingen, gebeden en er kan een overweging worden gehouden, zoals dat in Leiden gebruikelijk is. Klik hier om de liturgiekaart van onze evensongs te bekijken.

Klik hier voor de Evensongs in 2023

Hooglandse Kerk

Op de plek waar Oude- en Nieuwe Rijn samenstromen staat de Hooglandse Kerk, een imposante laatgotische kruisbasiliek in het hart van Leiden en al eeuwenlang een plaats van samenkomst voor verschillende gelegenheden.

Lees meer

The Choir of York Minster

Chichester Cathedral Choir

Roden Girl Choristers

Bekijk de foto's

Pancras Consort