Vaste gebruikers
van de Hooglandse kerk

Leidse Binnenstadsgemeente

De Leidse Binnenstadsgemeente wil een geloofsgemeenschap zijn waar, vanuit de joods-christelijke traditie, een verrassende uitleg van de Bijbel hoop, richting en ruimte geeft in tal van ontmoetingen. Lees verder

Stichting Vrienden van de Hooglandse kerk

De stichting wil een bijdrage leveren aan de instandhouding van deze monumentale kerk, die in 1315 is begonnen als houten kapel op het ‘Hooge Land’ als bijkerk van de parochiekerk van Leiderdorp. Lees verder

Hooglandse Kamer - Ruimte in de stad

We geloven dat ieder mens van tijd tot tijd ruimte heeft voor verstilling en verwondering, zingeving en bezieling. Daarom maken we in de Hooglandse Kamer graag ruimte voor gesprekken, kunst en muziek.
Via de Hooglandse Kamer zetten wij de deuren van de Hooglandse Kerk wijd open. Zo maakt de Hooglandse Kamer ruimte voor verbinding tussen stad en kerk en tijd voor bezieling.

Contact: info@hooglandsekamer.nl
Adres: Hooglandse Kerkgracht 58, 2313 HV Leiden
Lees verder

Protestantse Gemeente Leiden

Op de gemeenschappelijke website van de Protestantse Gemeente te Leiden (PgL) en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Leiden. Via deze website vindt u algemene informatie over de beide kerkelijke gemeenten en hun aktiviteiten.

Stichting orgelstad leiden

Stichting Orgelstad Leiden heeft als doel de orgelcultuur in Leiden te stimuleren en de bekendheid van het unieke Leidse orgelbezit te vergroten.
Ze biedt een platform voor alle orgelactiviteiten in Leiden en beoogt daarbij een stimulerende, faciliterende en coördinerende rol te spelen. Bezoek de website

Reliwiki

Reliwiki, de Nederlandse database over religieuze gebouwen, is gemaakt en wordt steeds verder aangevuld en verbeterd door gebruikers zoals u.

Leiden Toerisme

Leiden Toerisme is dé website voor informatie over de stad Leiden, wij hopen hiermee uw verblijf in Leiden zo leuk en aangenaam mogelijk te maken. Deze website voorziet u van verschillende interessante informatie over bijvoorbeeld hotels, bezienswaardigheden, musea, parken en restaurants in Leiden.

Ekklesia Leiden

De Ekklesia Leiden is onder de naam Leidse Studenten Ekklesia, vanuit het rooms-katholieke en protestantse studentenpastoraat in de jaren zeventig, gegroeid naar de huidige oecumenische geloofsgemeenschap. Lees verder

Leidse Cantorij

De Leidse Cantorij is sinds 1968 verbonden aan de monumentale Hooglandse kerk in Leiden en is het vaste koor van de Leidse Binnenstadsgemeente. Zij verleent maandelijks medewerking aan de zondagvieringen van de Leidse Binnenstadsgemeente. Lees verder

Choral Evensongs

Een evensong is een avondgebed in de Anglicaanse Kerk. Het wordt meestal aan het eind van de werkdag gehouden om 17.00 uur. In veel kathedralen in de grote steden vindt dit dagelijks plaats, al of niet met ‘publiek’. Het is een gebed voor de koren zelf. Dat zie je ook aan de opstelling van de koorleden, dicht bij elkaar. Gasten zijn altijd welkom om te luisteren en mee te bidden.

Stichting Cathedral Organ Leiden

Stichting Cathedral Organ Leiden is in 2006 opgericht met als doel het realiseren van een Engels kathedraalorgel in de Hooglandse Kerk te Leiden.
In 2017 is het orgel vrijwel voltooid: een gerestaureerd en uitgebreid orgel uit 1892 van de beroemde Engelse orgelbouwer ‘Father’ Willis.

Stichting Cantate Domino

Cantate Domino is een onafhankelijke stichting, op 27 november 1989 opgericht door de stichting Pieterskerk en de commissie voor Bijzonder Kerkenwerk Leiden van de Protestantse gemeente te Leiden.

leiden convention bureau

Er geen stad in Nederland waar – dankzij 13 musea – cultuur zo gemakkelijk verweven kan worden met een wetenschappelijk congresprogramma of algemene bijeenkomst. De meeste locaties bevinden zich op loopafstand van het Centraal Station.
Ook zijn veel locaties bereikbaar via het water, waardoor vervoer per boot van hotel naar congreslocatie of van congreslocatie naar diner- of feestlocatie een bijzondere extra charme geeft aan het gehele programma. Bezoek de website

Open Monumentendagen Leiden

Op deze site verschijnt regelmatig nieuwe informatie over de Open Monumentendagen Leiden. Bezoek de website